Els veïns del Turó de la Peira volen posar portes al parc per aturar el vandalisme nocturn. És una demanda que van negociar amb l’Ajuntament fa anys. En aquell moment, se’ls va denegar per manca de pressupost i personal. Ara, insisteixen amb la proposta. ANTONIO SILVA, president de l’AV Turó de la Peira “Hay mucho vandalismo. Hay muy mal ambiente entre los vecinos y los que utilizan el parque. Lo que queremos ahora es cerrarlo. Y que Parques y Jardines venga a abrirlo por la mañana y por la noche las veces que haga falta, para que el parque se mantenga.” Els problemes van més enllà de desperfectes i de l’incivisme d’alguns propietaris de gossos. Els veïns confien en la instal•lació de portes per frenar l’entrada de vehicles no autoritzats al parc. ANTONIO SILVA, president de l’AV Turó de la Peira “Que hay carreras de coches, carreras de motos. Pongan las pilonas que pongan, ellos le pegan, como el coche es robado, le pegan un viaje a la pilona, la tiran y ya está. Y cada día el Ayuntamiento tiene que estar poniendo pilonas. O te quitan la pilona con una llave, que ellos también tienen llave, la tiran por el medio, y te encuentras siempre que la puerta de entrada esta todos los días, suelto y abierto eso.” La idea dels veïns és que el parc romangui tancat des de les deu de la nit fins a les set del matí. També demanen que es prenguin mesures de prevenció amb els autors dels actes vandàlics.

Aquesta proposta ja s’havia estudiat fa uns anys, però l’Ajuntament la va descartar perquè, segons l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, obrir i tancar cada dia els 11 accessos del parc té un cost massa elevat.

Segons expliquen els veïns els cotxes i les motos circulen travessant el parc a gran velocitat, sobretot a les nits. A més, denuncien que alguns conductors, fins i tot, trenquen habitualment les pilones que barren el pas als vehicles no autoritzats en una de les entrades. També critiquen la manca de civisme d’alguns propietaris de gossos, i d’alguns usuaris que trenquen i pinten el mobiliari urbà. Segons l’Associació de Veïns del Turó de la Peira, el parc necessita també una remodelació.

La remodelació i el tancament del Parc del Turó a les nits són dues de les propostes que l’associació de veïns del barri presentarà en el procés participatiu d’elaboració del PAM-PAD.