Jaume Asens apunta que l’Ajuntament només és “una part més a l’hora de solucionar els conflictes de Can Vies” i no descarta mantenir l’edifici, però per a un ús social vinculat a joves. En una entrevista a BTV ha dit que el futur de Can Vies depèn exclusivament dels veïns, i ha reconegut que el veïnat ara mateix defensa dues posicions diferents: que vagi a terra o fer-hi un equipament.

Pel que fa al vídeo de denúncia que s’ha fet públic en les darreres hores, Asens ha dit que “quan vaig arribar al districte el primer que vaig fer va ser posar-me en contacte amb l’ intendent de la Guàrdia Urbana i des de llavors no hi ha hagut queixes veïnals. Can Vies no és el focus de molèsties que va ser en el passat”. Assegura que l’enregistrament correspon a una obra teatral contra violència masclista i que tot i que podia generar “alguna molèstia”, ha recordat que no era en horari nocturn. Parla de “fet aïllat” i demana no utilitzar-ho com un “ariet polític”.

Asens també ha parlat de l’arribada del metro a la Zona Franca. Afirma que les converses estan paralitzades: “Esperem un nou govern (a Espanya) per prioritzar aquest tema”. En relació amb la paralització de les obres de reforma als extrems del Paral·lel, ha dit que es va fer perquè Trias “va començar el procés de participació quan les obres ja havien començat. Els veïns han de poder dir-hi la seva i definir els usos de l’espai”. Sobre el carrer de Blai, el regidor ha dit que està pendent d’aprovar-se una ordenança específica per a aquesta artèria del Poble-sec, i que “l’aprovació definitiva inclourà les al·legacions fetes pels veïns” quant als horaris de tancament dels locals d’oci.