Les denúncies per casos de descobriment i revelació de secrets han passat de 36 a 71, cosa que en representa un augment del 97 %. Els Mossos asseguren que aquestes dades confirmen una tendència a l’alça, que ja es va manifestar l’any anterior i que consideren que va associada a l’ús d’Internet i de les xarxes socials, així com a la difusió d’imatges o informació compromesa i de caràcter confidencial entre la víctima i l’agressor, entre els quals hi ha o hi ha hagut una relació sentimental.

En total, entre els mesos de gener i octubre de 2015, els Mossos han instruït 10.918 denúncies de violència masclista en l’àmbit de la parella. Això representa un 0,7 % menys que durant el mateix període de l’any anterior, quan se’n van tramitar 10.995. Per tipus de delictes, la violència física (lesions i temptatives d’homicidi) representa un 37 %, la psicològica (amenaces, coaccions, vexacions i tracte degradant) un 48 % i la sexual (abusos i agressions) un 2 %. Altres tipus de violència, com els delictes relacionats amb drets i deures familiars, detencions il·legals, danys i descobriment, i revelació de secrets constitueixen el 13 % del total.

Al conjunt de Catalunya, fins al novembre, han mort sis dones a mans de les seves parelles o exparelles. Mentre que l’any passat, a aquestes alçades, ja n’eren 14. En tots els casos, els autors han estat detinguts, excepte en dos en què es van suïcidar. Quatre de les sis víctimes mortals convivien amb el seu homicida. I en cap dels casos no hi havia denúncies anteriors a cap cos policial i no existien mesures judicials de protecció.