L’enquesta de BTV Méteo a Twitter posa de manifest que, dels 177 participants la majoria, un 62 % prefereixen que s’acabin les temperatures d’aquests darrers dies a Barcelona. Concretament, fa més d’una setmana que hi ha temperatures per sobre de la mitjana i aquest dimecres s’ha registrat el sisè estiuet de Sant Martí més càlid dels darrers 25 anys. De forma objectiva, una època de temperatures anormalment altes pot tenir alguns beneficis, però també perjudicis.

Beneficis

Molts barcelonins i turistes de la ciutat gaudeixen aquests dies de les terrasses i activitats a l’aire lliure. A més, la temperatura de l’aigua del mar és relativament suau, entre 18 ºC i 19 ºC, i això facilita que encara hi hagi molta afluència de banyistes a les platges de la ciutat.

D’altra banda, les altes temperatures suposen un estalvi en el consum d’energia a les llars barcelonines.

Perjudicis

Els índexs de contaminació augmenten per la falta de situacions atmosfèriques que facilitin la dispersió de les emissions dels gasos contaminants, procedents bàsicament del trànsit i la indústria. A més, alguns comerciants, amb gènere de roba d’abric, tenen encara moltes vendes per fer.

A més, els amants de l’esquí hauran d’esperar una mica més per practicar aquest esport. La neu no ha arribat als Pirineus i tot sembla indicar que les pistes catalanes no podran obrir durant el pont de la Puríssima.