LOLITA BOSCH, activista i escriptora "Lo que sucede en México es incomprensible fuera de México. Hay una guerra entre el narcotráfico, que es ahora el crimen organizado."

En un acte al Col·legi de Periodistes, l’escriptora i activista Lolita Bosch ha denunciat que l’Estat mexicà de Veracuz és un dels llocs del món on és més perillós exercir de periodista i ha criticat les nombroses desaparicions i execucions.

Escriptors i professionals dels mitjans de comunicació com Jordi Évole, David Fernández, Natza Farré o Marc Marginedas han explicat que Fidel Herrera Beltrán va deixar alguns casos sense resoldre durant el seu mandat, sobre els quals hi ha obertes diverses línies d’investigació. L’han acusat de presumpta vinculació amb negocis il·lícits, la violació dels drets humans dels migrants, i la desaparició o assassinat de periodistes i han demanat ajuda per donar a conèixer la situació real de Mèxic.

El periodista i exlíder de la CUP, David Fernández, ha interpel·lat el cònsol actual de Barcelona sobre les nombroses desaparicions de ciutadans que es van produir durant el seu mandat a Veracruz.

Per la seva banda, Barcelona en Comú també ha qüestionat el nomenament del president mexicà Enrique Peña Nieto i ha instat les autoritats espanyoles a explicar els motius de l’acceptació i a revisar els acords diplomàtics. En aquest comunicat, BComú ha denunciat que quan era governador es van produir les “taxes més importants de desaparicions de migrants a Veracruz”.