A les sis del matí, agents dels Mossos d'Esquadra han entrat a l'Ateneu Llibertari de Sants per fer-hi un escorcoll que s'ha allargat durant quatre hores. Aquí hi ha hagut un detingut i, segons l'Assemblea Llibertària de Sants, la policia se n'ha endut llibres, banderes, pancartes i un ordinador. Amb l'escorcoll encara en marxa, a les nou del matí, s'ha convocat una concentració de rebuig que s'ha mogut per diversos carrers del barri. Els veïns de la zona han explicat a BTV que l'activitat del local mai no ha causat molèsties a la zona. A les sis del matí, agents dels Mossos d'Esquadra han entrat a l'Ateneu Llibertari de Sants per fer-hi un escorcoll que s'ha allargat durant quatre hores. Aquí hi ha hagut un detingut i, segons l'Assemblea Llibertària de Sants, la policia se n'ha endut llibres, banderes, pancartes i un ordinador. Hi ha nou detinguts, als quals s'acusa d'un delicte de pertinença a organització criminal amb finalitat terrorista. L'operatiu és la segona fase de l'anomenat cas Pandora, en el marc del qual es van detenir 11 persones el desembre de l'any passat. Se'ls vincula, presumptament, amb els anomenats Grups Anarquistes Coordinats, una suposada organització terrorista a la qual la policia atribueix diversos atemptats amb artefactes comesos entre 2012 i 2013.

Els Mossos d’Esquadra han estat escorcollant vuit habitatges i locals de Barcelona i un parell d’habitatges de Manresa relacionats amb l’organització GAC. En un comunicat, la policia relaciona aquest grup amb l’autoria de diversos atemptats amb artefactes efectuats durant el 2012 i 2013.

Una quinzena de persones s’han concentrat al carrer de Maria Victòria, al barri de Sants, en suport de les nou persones detingudes aquest matí. Posteriorment, s’han desplaçat fins al carrer de Sants per tallar-ne la circulació. Al migdia, els Mossos han sortit de l’Ateneu Llibertari de Sants amb caixes.

La Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra també s’ha desplaçat al carrer del Perill, a Gràcia, i al carrer de Borriana, a Sant Andreu.

El dispositiu activat aquest matí s’emmarca dins del cas Pandora, que ja va comportar la detenció d’11 persones a finals de 2014. En aquella ocasió, es van escorcollar el CSO Kasa de la Muntanya, a Gràcia, i altres punts de Sant Andreu i el Poble-sec.