Barcelona en Comú es presentarà a les eleccions generals del 20 de desembre amb una confluència d'esquerres de Podem, Iniciativa, Esquerra Unida i Alternativa i, probablement, també Equo. La candidaturà portarà per nom "En Comú Podem" i el cap de llista serà el comissionat de memòria històrica de l'Ajuntament, Xavier Domènech. XAVIER DOMÈNECH, cap de llista d'En Comú Podem "Considerem que tenim la necessitat la força i la voluntat perquè es converteixi en la candidatura de les classes populars de Catalunya." "Perquè ara sobretot el que comença a fer falta ja és posar-nos a treballar per impulsar un canvi polític que ens ens tregui el problema del partit popular del govern d'Espanya." El segon lloc de la candidatura l'ocuparà la infermera Marta Sibina i el quart serà per a Lucía Martín, de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Els números 3 i 5 els decidiran la resta de partits que s'integren a la confluència. El plenari de Barcelona en Comú ha aprovat concórrer en coalició amb Podem i altres partits d'esquerres amb el 71% dels vots a favor. La candidatura es presenta com una coalició d'arrel catalana i amb la voluntat de tenir grup parlamentari propi.

La candidatura de la confluència d’esquerres ha reunit un 71 % dels suports en el plenari de Barcelona en Comú que s’ha celebrat aquest dimecres a les Cotxeres de Sants. La formació ha aprovat presentar-se a les eleccions generals del 20 de desembre amb la marca En Comú Podem, un nom que farà de paraigua a una coalició formada per Barcelona en Comú, Podem, ICV, EUiA, i probablement, també Equo.

En el plenari també s’han ratificat els noms de tres dels candidats que encapçalaran la candidatura. El cap de llista serà, com ja s’havia apuntat, l’historiador i comissionat actual d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria de l’Ajuntament, Xavier Domènech. Al número nos hi anirà la infermera i fundadora de la revista ‘Cafèambllet’ Marta Sibina, i al número quatre, Lucía Martín, activista de la PAH. Els números tres i cinc els decidiran la resta de partits que s’integren en la confluència.

Barcelona en Comú ha subratllat que la candidatura En Comú Podem tindrà una sòlida base catalana, i que es presenta amb l’objectiu de formar un grup propi al Congrés dels Diputats. També amb la finalitat de marcar un perfil propi ha destacat que la gestió de la campanya electoral es farà des de Catalunya.