Jaume Collboni ha anunciat que es destinaran 7,7 milions d’euros a reforçar el programa d’aturats de llarga durada de Barcelona Activa. En concret, la nova partida permetrà que se sumin a les ajudes 1.100 aturats més que fa més de dos anys que no treballen o estan en risc d’exclusió social. Segons Collboni, això suposarà que un de cada quatre aturats de llarga durada de Barcelona rebin ajudes de l’Ajuntament.

A més, el president del Grup Municipal del PSC també ha anunciat un acord per avançar quatre milions d’euros que han de servir per finançar les obres d’ampliació de l’Hospital del Mar. L’equipament és competència de la Generalitat de Catalunya però, amb aquest pacte, l’Ajuntament es compromet a avançar una partida del superàvit que permeti accelerar-ne les reformes.

“És l’acord més important que hem fet el grup socialista des de la investidura”, ha assegurat Collboni, tot i que ha desvinculat aquest pacte de possibles futurs acords. Per la seva banda, l’alcaldessa, Ada Colau, ha explicat que per al govern és clau aconseguir consens per pactar les inversions que s’han de finançar amb el superàvit: “La nostra actitud ha estat propositiva en matèria d’ampliació del pressupost. La ciutat no es pot permetre tenir superàvit”. La modificació de crèdit dels pressupostos de 2015 es votarà en el plenari d’aquest divendres.

En la roda de premsa d’aquest dimarts, Collboni també ha anunciat tres acords més en matèries diverses amb el govern. En concret, s’ha pactat una partida de 21.000 € que es destinaran al disseny d’un pla per protegir els comerços emblemàtics. També s’ha anunciat un compromís per tirar endavant processos participatius per debatre amb la ciutadania les reformes de la Meridiana i la Rrnda de Dalt.