El precintament de la sala gran del Teatre Principal s’ha dut a terme per l’incompliment d’una ordre prèvia de cessament d’activitats no autoritzades. La Guàrdia Urbana va inspeccionar el local el cap de setmana passat i va poder comprovar que continuava funcionant com a discoteca, tot i disposar només d’una llicència com a teatre. Per tant, no pot disposar de pista de ball ni habilitar l’escenari com si ho fos.

S’hi poden consumir begudes, però només al bar i no arreu de la sala de teatre. A més, l’hora de tancament fixat per la Generalitat per a aquest tipus d’establiments és la 1.30 h. La inspecció de la policia local es va produir diumenge a les 3 h de la matinada, amb el local en ple funcionament i incomplint totes les limitacions anteriors.

Arran d’aquella inspecció, el Districte de Ciutat Vella va emetre una ordre de precintament que es va executar ahir al vespre. Més tard, de matinada, el Districte també ha fet precintar els equips de música instal·lats per les discoteques Opium, Shoko i Pachá a les seves terrasses. La llicència de què disposen no els permet posar música fora del local. Els establiments mantenen ara les terrasses, però no poden reproduir-hi música. En aquests tres casos, l’Ajuntament també havia ordenat prèviament el cessament de l’activitat no autoritzada.

Segons ha explicat l’Ajuntament, aquestes actuacions van “en la línia d’un dels eixos prioritaris de les polítiques del nou equip de govern al districte de Ciutat Vella i que és el garantir el dret al descans dels veïns i veïnes”. Els veïns del carrer de Trelawny, proper a les terrasses precintades aquesta nit, es van manifestar a l’estiu per denunciar els problemes de soroll, baralles, prostitució i brutícia que pateixen en aquesta zona.