35 projectes aturats…

La moratòria d’allotjaments turístics ha paral·litzat 35 projectes a la capital catalana. El futur d’aquests 30 hotels, tres albergs i dues residències el determinarà el nou pla especial urbanístic d’allotjaments turístics. N’hi ha un gran nombre que estan localitzats al voltant de la plaça de Catalunya, en zones del barri Gòtic i a l’Eixample, en carrers propers al passeig de Gràcia.

…i via lliure per a 55 allotjaments turístics

La majoria dels projectes que tiren endavant estan situats al districte de Ciutat Vella. Per exemple, n’hi ha tres al passeig de Colom, el polèmic hotel del carrer del Rec Comtal, dos al passeig de Gràcia, un a la rambla del Raval i un altre a la plaça de Catalunya. Fora del centre neuràlgic del turisme també tira endavant un nou espai al Poble-sec, sis al districte de Sant Martí, dos al barri de la Sagrada FamÍlia, dos a Sants i prop d’una desena al districte de Gràcia.

  • 36 projectes que ja disposaven de totes les llicències, inclòs el permís d’obres, abans de la moratòria.
  • Nou projectes, entre els quals es troba l’antic edifici de la Henkel, que tiren endavant per silenci administratiu (van demanar la llicència i es va exhaurir el termini de tramitació de resposta municipal durant el darrer mandat).
  • Sis projectes que disposaven del certificat d’aprofitament urbanístic i van demanar la llicència d’allotjament turístic abans de la suspensió.
  • Tres projectes que tenien el certificat d’aprofitament urbanístic abans de juliol i han demanat la llicència d’allotjament turístic després de posar en marxa la moratòria.
  • El projecte de l’hotel de la Torre Agbar, que disposa de certificat d’aprofitament urbanístic tot i que encara no ha demanat la llicència.