Són els primers visitants que han entrat al Mas Ravetllat Pla, un patrimoni del Guinardó encara ben desconegut. S’ha presentat el museu d’antiguitats que hi acollirà. ANTONI ROCA, AV Joan Maragall del Guinardó “Teníem una verdadera curiositat, jo és la primera vegada que entro en aquest edifici. Esperem que facin algunes jornades de portes obertes perquè el veïnat en pugui gaudir. Serà un espectacles perquè hi ha verdaderes ganes d’entrar, de conèixer, de veure...” El nou museu obrirà al públic al novembre, serà gratuït i s’hi faran visites per a grups. Aquesta era la voluntat de la Núria Pla, última hereva de la casa i col·leccionista del mobiliari dels segles XVII i XVIII que s’hi exhibeix. Cadires, taules, armaris o mobles de viatge en què les famílies benestants guardaven estris d’escriptori i documents. Aquest, de Nàpols, fet amb marfil, és un dels més destacats. Una fundació vinculada a la família de l’antiga propietària s’encarrega de gestionar el museu. De moment, s’han obert tres sales a mode d’exemple, però l’espai expositiu s’anirà ampliant en el futur. JUAN RAMÓN FERRERO, Fundació Ramon Pla Armengol “Un resumen de 75 piezas que vienen a ser un poco las representativas de cada cosa que hay en la colección que es de más de 800.” L’edifici, neoclàssic del segle XX, està ubicat en una finca municipal de quatre hectàrees que l’Ajuntament condicionarà. MERCEDES VIDAL, regidora d’Horta-Guinardó “Que sigui un parc del Guinardó i un parc per la ciutat emmarcat en una estratègia de corredors verds que uneixin Collserola i el mar i aquest espai està al mig d’aquest corredor pel que té moltes possibilitats.” El consistori vol treballar el projecte amb els veïns i començar a invertir-hi, per fases, durant el mandat municipal actual.

L’espai obrirà definitivament al públic al novembre i l’entrada serà gratuïta. S’hi faran visites per a grups que es podran concertar a la pàgina web de la Fundació Ramon Pla Armengol, encarregada de gestionar el museu. Aquest era el desig de la darrera propietària del Mas Ravetllat-Pla, la Núria Pla, col·leccionista dels mobles antics que ara es posen a disposició del públic. De moment, s’obren tres sales amb 75 de les 850 peces de la col·lecció: taules, cadires, armaris o tocadors de famílies benestants dels segles XVII i XVIII.

Els representants veïnals convidats a la presentació del museu són les primeres persones del barri que accedeixen a l’interior de l’edifici. L’obertura com a museu ha aixecat molta expectació al Guinardó i, per això, demanen que es faci una jornada de portes obertes. També hi ha assistit la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Mercedes Vidal, que ha explicat que l’Ajuntament vol transformar els jardins de la finca, de 33.000 metres quadrats, en un gran parc urbà. El consistori té un projecte que vol treballar amb els veïns i començar a executar-lo durant el mandat municipal actual.