El conveni del sector del màrqueting telefònic no preveu la subrogació dels treballadors, així que el canvi de contracta en el servei d’atenció al client d’Endesa representa en principi que 362 teleoperadors es quedin sense feina.

Davant d’aquesta situació, els sindicats (CCOO, USOC, CGT, SO, AST i UGT) han obert una negociació amb Eulen per mirar de pal·liar els efectes d’aquest ERO. Sobre la taula hi ha la possibilitat que els afectats puguin cobrir vacants en altres serveis del grup Eulen. UGT assegura que aquestes places serien fora de Catalunya, és a dir, que comportarien una mobilitat geogràfica que els treballadors no poden ni plantejar-se. Tanmateix, els sindicats volen que l’expedient sigui obert i voluntari per a tota la plantilla de la companyia, també els que no estiguin afectats pel canvi de contracta a Endesa, per tal de poder crear més vacants on recol·locar els afectats.

Els sindicats esperen que l’empresa respongui a aquestes propostes en la reunió de la mesa negociadora convocada per dimarts. Aquest dilluns, els treballadors tenen previst iniciar una concentració permanent de protesta davant l’oficina comercial d’Endesa a la cantonada del carrer de Balmes amb la Gran Via de les Corts Catalanes.