La pedalada, organitzada pel Bicicleta Club de Catalunya (BACC), ha sortit a les 11.20  h del passeig de Lluís Companys i, després d’un recorregut de 10 quilòmetres durant una hora i quart, han tornat al punt de sortida. Es tracta d’una activitat per a tots els públics que busca, precisament, estendre l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport quotidià entre gent de totes les edats. Gairebé 2.000 persones s’hi han inscrit aquest any i hi han participat amb bicicletes de tot tipus.

Promoure la modalitat elèctrica d’aquest vehicle de dues rodes també és un dels objectius de la Setmana. Per això, durant aquests set dies, els abonats del Bicing podran provar gratuïtament el Bicing elèctric, creat el desembre de l’any passat i que disposa de 46 estacions.

La recuperació del Dia sense Cotxes és un altra de les propostes destacades de la Setmana de la Mobilitat aquest any. Se celebrarà dissabte vinent, 17 d’octubre, i consistirà a tallar un carrer al trànsit a cadascun dels 10 districtes de la ciutat, a més d’un tall de ciutat a l’avinguda Diagonal. Els cotxes desapareixeran entre les 10 i les 20 h i cediran l’espai viari per desenvolupar-hi activitats relacionades amb la mobilitat sostenible.

Dos dies després, dilluns 19 d’octubre, tindrà lloc una de les activitats tradicionals de la Setmana de la Mobilitat: la Cursa dels Transports, organitzada per l’associació per la Promoció del Transport Públic i de la que se n’han celebrat 12 edicions. Els que hi vulguin participar podran triar fer la ruta prevista a peu, en bici, en moto, en cotxe o en transport públic. Un plantejament que permet fer una radiografia comparativa dels  costos, els temps i l’impacte ambiental de les diferents maneres de desplaçar-se per la ciutat.

El programa d’activitats de la Setmana de la Mobilitat també inclou rutes guiades en bicicleta. Recorreguts temàtics centrats en qüestions com les grans infraestructures de transport, l’aplicació d’energies renovables o la instal·lació d’il·luminació sostenible a la ciutat. Un programa que es complementa amb activitats com una caminada a Montjuïc, una exposició sobre les infraccions de trànsit més habituals o un taller sobre la conducció en el cas de persones d’edat avançada.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és una iniciativa d’àmbit europeu que se celebra des del 2002. Aquest any hi han participat prop de 2.000 ciutats i en aquesta edició gira entorn al lema ‘Tria.Canvia.Combina’.