Les tanques han marxat de la plaça del Centre després de gairebé un any d'obres. La remodelació d'aquest punt s'ha fet per millorar la connexió entre el barri de Sant i el de les Corts, dividits per l'avinguda de Madrid. Tot i que aquesta separació és pràcticament insalvable, els passos de zebra són més amples: fan gairebé 7 metres d'amplada, per augmentar la sensació de plaça. El nou consistori però afirma que aquest només és el punt de partida. LAURA PÉREZ, regidora del districte de les Corts "Teniem molt clar que la inauguració només era el punt de partida de com entenem la plaça i la nova divisió que ja no ha de ser tant entre el districte de Sants i el de les Corts". JOSPEP ESCOFET, president Eix Comercial Sants-les Corts "S'ha millorat molt la connectivitat entre els dos barris, però encara hi ha elements en mig que fan que no sigui una plaça per gaudir-la." La remodelació es va fer tenint en compte un procés participatiu entre veïns, comerciants i entitats. On es van adoptar, entre altres propostes, la de posar una font a cada banda de la plaça o la de triar la nova vegetació. Ara, un cop acabades les obres molts veïns se senten satisfets, tot i que alguns, fora de càmera ens han dit que ha augmentat el soroll durant la nit. "Ha quedat molt bé, molt preciosa i molt bé i molt amable per tot." "És molt més adequada perquè ha quedat molt més amplia i espaiosa." "Ha quedat molt millor que abans l'únic que han trigat molt en fer les obres." "També s'han augmentat zona de jocs infantils, s'ha renovat la sortida i les baranes del metro i també l'enllumenat dels fanals. En total les obres han costat gairebé dos milions d'euros.

El trànsit constant per l’avinguda de Madrid i la manca de passos de vianants entre una banda i l’altra feien poc agradable la plaça del Centre per als veïns. Ara, però, les obres l’han fet una mica més accessible i han intentat connectar més els dos barris que queden per sobre i per sota de l’avinguda i de la plaça.

La remodelació ha dotat la plaça de més espai per als vianants, que poden travessar-la per dos passos, en lloc d’un com hi havia abans. Entre els dos, aquests dos passos sumen set metres d’ample. A més, ha crescut la zona de jocs infantils, s’ha renovat la sortida i les baranes del metro, i també l’enllumenat.

La reforma s’ha dut a terme tenint en compte les conclusions del procés participatiu previ entre veïns, entitats i comerciants. Entre les propostes que es van adoptar hi ha, per exemple, la de posar una font a cada banda de la plaça. Molts veïns se senten ara satisfets amb la remodelació, però alguns també es queixen que ha augmentat el soroll durant la nit.

Per a la regidora de les Corts, Laura Pérez, aquestes obres són només el punt de partida del que ha de ser “la nova divisió, que ja no ha de ser tant, entre el districte de Sants i el de les Corts”. Els dos districtes implicats opten per fer cada cop més activitats que uneixin tots dos barris.