Tots aquests productes són collits o elaborats a prop de Barcelona, productes ecològics i de quilòmetre zero. És la tercera vegada que els Jardins de les Tres Xemeneies acull el Mercat de la Terra i els seus organitzadors volen que a partir de l'any que ve pugui convertir-se en una cita setmanal. Seria a la primavera. DANIELE ROSSI, president de Slowfood "Esperem, tenim l'esperança i, de fet, tenim el suport bastant sòlid de l'ajuntament i del districte per continuar." De les cinc proves pilot que s'han fet aquest any en queden dues. Als paradistes i veïns els agrada la idea de convertir-lo en un mercat permanent. ARANTZA TERRA, responsable de comunicació d'El Bròquil "Nosaltres hem vingut també a les tres edicions i vindrem a les properes dues i de cara al projecte proper encara ho hem d'avaluar però podria ser que fóssim aquí." JOSEP VILA, formatger de Mas Garet "És una de les sortides evidentment, sempre hi ha botigues pero és una sortida diferent per trencar també una mica." JOAN VADOSA "Ho trobo interessant, crec que hi ha mercat, públic per aquestes opcions i crec que és una idea molt bona." A banda dels paradistes hi ha també l'apartat de cuina on tres restaurants preparen 'in situ' plats amb productes de temporada en què tres restaruants elaboren plats amb productes de temporada que adiquireixen directament dels paradistes. D'aquesta manera l'experiència ecològica es converteix també en una desgustació. EVA DABÓ, cuinera d'El Diván "Arroz de montaña con seitán y será vegetariano y un trinxat tipo de la Cerdanya pero con seitán también " Plats com aquests també podrien formar part del mercat fix els dissabtes al Poble-sec.

El Mercat de la Terra ha celebrat tres edicions pilot durant el 2015 i en farà dues més el 14 de novembre i el 12 de desembre. Però l’objectiu dels organitzadors, l’associació Slow Food Barcelona, és que esdevingui una cita setmanal de cara a la pròxima primavera i convertir-lo així en el mercat de productes de proximitat de referència al barri. De moment, el president de Slow Food, Daniele Rossi, assegura que compten amb el suport de l’Ajuntament i el Districte per fer-ho realitat.

El Mercat de la Terra no és, però, un mercat com qualsevol altre. Els productes que s’hi venen són “bons, nets i justos”, segons els participants. Uns requisits imprescindibles per formar part de la xarxa internacional de fires que promou la cultura del km 0, l’Slow Food, una iniciativa d’ecogastronomia amb producte de proximitat.

A la tercera edició del Mercat de la Terra hi han participat 32 venedors i tres restaurants. I és que, com afirma Daniele Rossi, un dels seus objectius és “vincular el producte amb la gastronomia, que el cuiner cuini amb producte de proximitat”. Per això també s’hi poden trobar plats cuinats amb els productes ecològics dels propis paradistes.