JULIO GÓMEZ-POMAR, secretari d'Estat d'Infraestructures "Es evidente que estamos ante un acto permeditado y dirigido a causar una lesión en las comunicaciones del Adif con las consecuencias que vimos el otro día."

La incidència de dijous a l’AVE també enfrontat de nou els governs català i espanyol. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha acusat els Mossos d’Esquadra de manca de vigilància a les instal·lacions de l’alta velocitat. Segons Català, “sembla que no hi ha hagut tota l’atenció que hauria estat desitjable” per part de les forces de seguretat.

Des de la Generalitat, el conseller d’Interior, Jordi Jané, li ha respost que la policia catalana treballa intensament en coordinació amb els operadors ferroviaris. Segons Jané, en els darrers cinc mesos, els furts en aquest sector s’han reduït un 35%. El Sindicat de Mossos d’Esquadra també han reaccionat amb indignació a les acusacions de Catalá. En un comunicat, el sindicat veu “lamentable que un ministre busqui excuses de mal pagador i culpi un cos policial per un robatori i sabotatge en un tram de via per justificar el desastre d’ahir”. L’SME insta el govern espanyol a “fer autocrítica” perquè “un tall de cable de fibra no torni a paralitzar l’AVE a tota Catalunya”.