Nissan ha volgut escenificar aquest dijous la seva aposta per Barcelona en la presentació del model NP300 Navara, que es començarà a fabricar a la planta de la Zona Franca a principis de novembre. És en aquestes instal·lacions on la cúpula directiva de la firma a Europa i Espanya ha explicat davant de la plantilla, de prop de 5.000 persones, com es durà a terme la fabricació i d’aquests vehicles, que ha suposat la renovació de la línia de producció amb una inversió de 80 milions d’euros.

L’impacte més important serà la incorporació d’un miler de treballadors. Serà una ampliació de personal progressiva i adaptable a les necessitats. Com ha afirmat Frank Torres, vicepresident Operacions Industrials Nissan Espanya, disposen de “mesures de flexibilitat per poder fer front no només a les pujades sinó també a les baixades o canvis que es puguin produir per crisis inesperades”.

Cada any es produiran 120.000 unitats de tres vehicles per a Nissan, Renault i Mercedes però l’objectiu és arribar en el futur a les 200.000, una fita que, asseguren, garanteix la continuïtat i demostra la consolidació de l’empresa al nostre país. Paul Willcox, president de Nissan a Europa, ha reconegut que “anys enrere, el futur de la planta de la Zona Franca era incert. Però actualment la qualitat és excepcional” i ha afegit que si l’actual funcionament es manté gaudiran d’un “futur fort a Espanya.”

De fet, l’NP300 Navara ha estat dissenyat des del centre tècnic de Barcelona, on s’ha desenvolupat el nou motor i s’han adaptat altres aspectes com el sistema de frens o la direcció.