Per accedir a la parada de la Plaça de Sants de la Línia 5, el Santiago ha hagut de baixar més d'un centenar d'esglaons. Una feina que no és tasca fàcil per a les persones amb mobilitat reduïda. SANTIAGO HERNÁNDEZ “He tenido problemas para bajar las escaleras y subirlas, que con nuestra edad esto no está bien.” Per millorar l'accessibilitat, s'haurien d'instal·lar diversos ascensors. Un a la sortida de l’L5, un altre a l’L1 i un tercer a l'intercanviador d'aquestes dues línies. Una proposta que els usuaris esperen des de fa anys. JOSÉ MORENO “Aquí històricament falta un ascensor pel tema dels nanos, els cotxets...” CARME ARAGONÉS “A Badal sí que està l'ascensor i aquí, a Sants, fa falta perquè hi ha persones que no poden baixar ni pujar l'escala.” La decisió d'adaptar la parada és competència de la Generalitat. De moment, però, es debatrà què cal fer en el consell plenari de Sants-Montjuïc de demà.

Agafar el metro a Plaça de Sants pot arribar a ser una autèntica odissea per a les persones grans o amb mobilitat reduïda. És una de les parades que encara no està adaptada amb ascensors, tot i que fa anys que els usuaris ho reivindiquen. Aquesta actuació és competència de la Generalitat. Tot i això, el consell plenari del districte de Sants-Montjuïc ha decidit prendre mesures i dijous debatrà si cal que l’Ajuntament insti el Departament de Territori i Sostenibilitat a licitar al més aviat possible les obres d’adaptació.

Les barreres arquitectòniques d’aquesta parada s’haurien d’haver eliminat el 2012, però la manca de pressupost va impedir a la Generalitat licitar els treballs, tot i que el projecte ja estava redactat.

En aquesta estació, per tal de facilitar l’accés a les andanes de les línies 1 i 5, s’hi haurien d’instal·lar tres ascensors. Un a la sortida de l’L5, un altre a la de l’L1 i un tercer a l’intercanviador d’aquestes dues línies, una mesura que els usuaris del metro veuen amb bons ulls.