Aquest antic edifici d'oficines s'havia de convertir en els pròxims mesos en un hotel de quatre estrelles. El propietari, la societat Grand Mausol, ja havia registrat el projecte a l'Ajuntament a començaments d'any. I ara, tot i la moratòria que paralitza la concessió de llicències hoteleres, la immobiliària no vol renunciar a l'hotel. I el mateix li ha passat amb un segon projecte que també tenia en marxa al carrer de Balmes. Per això, Grand Mausol és una de les empreses que ha decidit recórrer contra la moratòria. De moment, són 26 les que el Tribunal Superior de Justícia ja ha admès a tràmit. A més, diverses demanen també la suspensió cautelar de la moratòria mentre es tramita el recurs. Des de l'Ajuntament, insisteixen que la mesura no és definitiva, sinó una eina provisional mentre es debat un pla per regular els allotjaments turístics. I defensen que la moratòria està avalada pels serveis jurídics. JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Urbanisme "Nosaltres estem convençuts que la decisió que hem pres és una decisió permesa, legalment coberta i jurídicament que té una proposta claríssima que és el propi desenvolupament de la llei d'urbanisme. Per tant, amb això estem completament convençuts." Entre els promotors que han presentat recurs hi ha Núñez y Navarro, entre d'altres. I en els pròxims dies encara podrien ser-ne més, ja que encara no s'ha exhaurit el termini que tenen els afectats per recórrer-hi.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha defensat l’adequació a la legalitat de la moratòria sobre les llicències hoteleres que el govern municipal va impulsar al juliol. L’Ajuntament subratlla que la suspensió de llicències és una mesura temporal en espera de desenvolupar properament un pla especial de regulació per als allotjaments turístics. Sanz ha insistit que és una decisió permesa i legalment coberta per la Llei d’urbanisme del Parlament de Catalunya.

Sanz ha explicat la posició del govern municipal després de saber-se que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebut 26 recursos contra aquesta moratòria, i n’ha d’admès a tràmit la majoria. D’aquests, diversos han sol·licitat que s’acordi la suspensió cautelar de la mesura. La xifra total de recursos encara podria créixer perquè els inversors afectats encara tenen uns dies per recórrer-hi.