El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha impugnat la licitació de les obres de l’estació de la Sagrera. Aquests treballs van ser licitats per Adif al setembre, poc després de la reunió que van mantenir a Madrid l’alcaldessa, Ada Colau, i la ministra de Foment, Ana Pastor.

El COAC defensa l’interès públic del projecte i considera que s’hauria de convocar un concurs d’idees amb intervenció de jurat. Ho han explicat en una nota en què detallen els motius de la impugnació. En declaracions a BTV el degà del Col·legi d’Arquiteces de Catalunya, Lluís Comerón, ha explicat que “hem presentat una reclamació davant del Tribunal de l’Administració Central de Recursos Contractuals per al·legar que la licitació no està ben formulada perquè no atén a qüestions d’interès cultural”.

Creuen que el procediment d’adjudicació no garanteix la qualitat i servei de la futura creació arquitectònica i no incorpora instruments suficients perquè tingui, diuen, “una inserció harmoniosa en l’entorn i de respecte amb el paisatge urbà“. En l’escrit el COAC aposta per la convocatòria d’un concurs d’idees en què intervingui un jurat que destaqui i valori el paper públic de l’arquitectura. El Col·legi també defensa que la futura estació es convertirà en un edifici rellevant amb caràcter de “porta ferroviària”.