Ada Colau viatjarà a Alemanya per prendre nota sobre el terreny de com s’està coordinant l’arribada de refugiats sirians. La primera parada serà a Leipzig, amb què Barcelona es podria emmirallar. Es calcula que al llarg de 2015 aquesta ciutat alemanya rebrà més de 5.000 persones. Allà, l’alcaldessa es reunirà amb el seu homòleg, Burkhard Jung, i visitarà un centre d’acollida juntament amb el coordinador del pla Barcelona, ciutat refugi, Ignasi Calbó, i la directora d’Emergències, Isabel Ferrer.

Divendres al matí, la comitiva barcelonina arribarà a Munic. Si bé el volum de refugiats que rep la capital bavaresa no es pot comparar amb les previsions per a Barcelona, es vol veure de prop com opera la ciutat com a “hub” d’arribada a Alemanya, una funció que, més a petita escala, haurà d’assumir la capital catalana. El màxim responsable del pla d’acollida de Munic, Rudolf Stummvoll, acompanyarà els responsables del pla barceloní a un centre d’acollida.

L’oposició no s’hi enrola

Tot i que Ada Colau va convidar els altres grups municipals a sumar-se al viatge, el farà en solitari. Des de Ciutadans, Carina Mejías ha titllat d'”innecessari” el viatge i ha acusat l’alcaldessa d’anar a “buscar la foto”. La CUP ha explicat a través de Twitter que no hi assistirà perquè es va denegar la participació a l’Organització Internacionalista dels Països Catalans.