La licitació del projecte de l'estació de la Sagrera es va publicar el 17 de setembre al Butlletí Oficial de l'Estat. Concretament, el que surt a concurs és el projecte d'arquitectura i les instal·lacions de l'estació per un import de 3,7 milions d'euros. El termini d'execució estimat és de 15 mesos i la data límit de presentació d'ofertes es tancarà el 6 de novembre. Aquesta licitació ha passat tan desapercebuda que fins i tot l'alcaldessa de Barcelona s'ha mostrat sorpresa. I això tenint en compte que Ada Colau es va reunir a principis de setembre amb la ministra de Foment per abordar el calendari de les obres a la Sagrera. ADA COLAU alcaldessa de Barcelona "Ens sorprèn que enlloc de reactivar-se les obres que ja estaven en marxa de la llosa, que és la base de l'estació, surtin amb el projecte de l'estació sense comunicar-ho ni treballar des del consens, aquesta forma tan habitual del govern del PP d'actuar pel seu compte i sense consens." El projecte sobre el qual treballa Foment seguirà l'acord signat amb l'anterior alcalde, Xavier Trias, amb els costos i la mida de l'estació reduïts respecte del projecte inicial. Aquest acord també preveia 6.000 metres quadrats de superfície comercial a l'interior i establia una fórmula de finançament a través de les plusvàlues que se'n generin. Per Colau, el model comercial s'ha de negociar per evitar l'especulació i l'impacte negatiu en el comerç de proximitat de Sant Andreu.

En una entrevista al ‘BTV notícies matí’, l’alcaldessa, Ada Colau, ha expressat la seva sorpresa per la licitació de les obres de l’estació de la Sagrera per part del Govern espanyol, i ha assegurat que s’ha fet “sense comunicar-ho ni consens”, i ha lamentat que el govern del Partit Popular actuï pel seu compte. Colau considera que cal reobrir el diàleg sobre el model del projecte dels entorns de l’estació perquè “es va redactar fa temps”.

Segons l’Ajuntament, la ministra de Foment del Govern espanyol, Ana Pastor, ha explicat per telèfon a l’alcaldessa que l’Ajuntament podrà incorporar propostes al projecte de reactivació de les obres de la Sagrera. El govern municipal contactarà amb Adif per fer efectiva aquesta possibilitat.

Colau també reclama negociar el model comercial de l’estació, i adverteix que no vol que se supleixi “l’operació especulativa” de construcció d’habitatges que hi havia prevista amb la construcció d’un centre comercial. En aquest sentit, ha recordat la proximitat d’altres centres comercials, com La Maquinista Glòries i Heron City que ja tenen un impacte en el comerç de proximitat.