El consistori no obrirà un estand aquest any al Saló de la Infància. El motiu n'és el cost: 150.000 euros, que es volen destinar ara a activitats infantils gratuïtes arreu de la ciutat durant la campanya de Nadal, i que organitzarà el mateix ajuntament amb aquest pressupost. Des del consistori creuen a més, que el preu de l'entrada al Festival de la Infància, 12 euros per persona, no està a l'abast de tothom. Això sí, bombers i guàrdia urbana mantindran la presència al Saló. LAIA ORTIZ, tinent d'alcalde de Drets Socials: "Creiem que de cara a la cohesió social era millor invertir aquests diners en aquesta clau, que no en un espai on hi haurà activitats igualment però hi ha un preu elevat que no totes les famílies s'ho poden permetre i que crèiem que els diners han d'estar arreu de la ciutat i per tothom." Les activitats que es faran aquí a la plaça de Catalunya seran gratuïtes i substituiran la pista de gel que aquest any no repetirà per Nadal. Les activitats les organitzaran juntament amb l'Institut de Cultura i entitats de la ciutat. A més, aquí es conviurà amb les activitats que preparin els eixos comercials i amb una altra novetat. Segons ha pogut saber BTV, la Fira Solidària de Nadal que fins ara se celebrava als Jardinets de Gràcia, es traslladarà a la plaça de Catalunya. Amb aquestes activitats es vol fomentar el consum responsable. Aquest Nadal, a més, les activitats gratuïtes per a infants arribaran als diferents districtes de la ciutat, en places i carrers per concretar.

L’Ajuntament, a través de l’Àrea de Drets Socials, no instal·larà al saló un espai d’activitats encara que sí que es mantindran les propostes dels Bombers i dels agents de la Guàrdia Urbana. Segons ha explicat la tinenta d’alcalde de Drets Social, Laia Ortiz, aquesta aportació al saló “no és prioritària” ja que el preu de l’entrada, 12 euros per persona, no està a l’abast de tothom”.

El nou govern municipal vol destinar aquesta partida a organitzar més propostes gratuïtes infantils en el marc de la campanya de Nadal, tant en els districtes com a la plaça de Catalunya. En aquest espai es concentraran les activitats que han de substituir la pista de gel que durant els darrers anys s’instal·lava en aquest punt cèntric de la ciutat.

Les activitats s’organitzaran juntament amb l’Institut de Cultura i diverses entitats de la ciutat. A més, aquí es conviurà amb les activitats que preparin els eixos comercials i amb la Fira d’Economia Sostenible, que es traslladarà dels Jardinets de Gràcia a la plaça de Catalunya.