Possiblement us deveu haver fixat alguna vegada o altra en aquest arbre curiós i rar que apareix en alguns indrets puntuals de la capital catalana. L’arbre de la llana -chorisia speciosaés un arbre nadiu de l’Amèrica tropical, sobretot del Brasil, l’Argentina, l’Uruguai i el Paraguai, que van començar a plantar a Barcelona a partir de l’any Olímpic.

Una de les coses que més crida l’atenció d’entrada és el seu tronc, molt gruixut de la base i en forma d’ampolla. Està recobert d’espines gruixudes que actuen de defensa natural pels animals que se’n volen menjar les fulles o els fruits. Al camp les ovelles s’hi arrapen per rascar-se i, en aquesta operació, perden volves de llana. És d’aquí d’on possiblement en surt el seu nom.

Les flors són abundants i de coloració variable. Posteriorment apareix el fruit, una mena de gran càpsula que en obrir-se allibera una fibra que pot recordar el cotó.

En podeu trobar diversos exemplars a tocar de les Drassanes, al costat del portal de Santa Madrona, però al voltant de la plaça de les Drassanes, a la plaça Cerdà o a la plaça de Pau Vila.