Reunió important a Can Peguera per definir el futur del barri. Els veïns s’han reunit per primer cop amb el Patronat Municipal de l’Habitatge per estudiar com es poden millorar, en els propers 10 anys, tots els habitatges que tenen deficiències estructurals. PEP ORTÍZ, president de l’AV Can Peguera “Ja es va fer un estudi fa dos mandats de pla de futur que contemplava tota una sèrie de remodelacions de les estructures com serien aïllaments tècnics, humitats, de sorolls, que vol dir una inversió important als habitatges.” En aquest projecte de rehabilitació els veïns demanen al patronat la cessió d’un local del passeig d’Urrutia o bé d’algun habitatge buit per fer un pla d’acció ocupacional. Can Peguera és un dels barris més empobrits de Barcelona. PEP ORTÍZ, president de l’AV Can Peguera “L’objectiu és que els veïns es puguin organitzar i fer feina per ells mateixos. Hi ha diferents perspectives, un podria ser costura, l’altre una mica de manetes, paleta, pintor, però això necessita un magatzem.” A més de la rehabilitació dels habitatges, els veïns demanen també la construcció de futurs equipaments a la façana del parc del Turó de la Peira. Tot aquest pla de futur s’ha engegat gràcies a la recent desafectació del Pla General Metropolità de Can Peguera, que ha protegit el barri de futurs projectes urbanístics.

Els veïns de Can Peguera tenen clar com volen que sigui el barri: un barri rehabilitat, que conservi les cases blanques i que disposi d’equipaments, entre altres aspectes. Així li ho han comunicat al Patronat Municipal de l’Habitatge en la primera reunió per començar a definir el pla de futur de Can Peguera. Aquest pla arriba després de la desafectació de Can Peguera dins el Pla General Metropolità, que no protegia les cases d’un projecte urbanístic. Ara, un cop protegides, la principal preocupació dels inquilins és rehabilitar les cases per eliminar-ne les deficiències estructurals, com ara problemes d’aïllament o d’humitats. Un procés per al qual es calcula un termini mínim de 10 anys.

Els veïns, a banda de la rehabilitació dels habitatges, demanen la cessió d’un espai o local al Patronat de l’Habitatge per poder fer un taller ocupacional destinat als veïns del barri. Can Peguera és un dels barris més empobrits de Barcelona i des de fa temps les entitats treballen en un pla d’acció comunitària per pal·liar els problemes d’atur i alimentació. El pla de futur hauria d’incloure també, segons els veïns, la construcció d’equipaments a la façana del Parc del Turó de la Peira.