Els vianants trepitgen la placa que honora la història del Bar Muy Buenas, aliens a l'existència del local. Fa més d'un any que les portes no s'obren i els mobles modernistes no llueixen a la façana, després que els antics restauradors se'ls emportessin sense permís arran d'un desacord amb els propietaris. ANTONIO MAGAÑA, antic restaurador del Bar Muy Buenas "El mobiliario está dentro del local, está todo protegido y hay un proyecto de restauración que, una vez finalizadas las negociaciones, se podrá restaurar todo y abrirlo de nuevo." Amb el patrimoni sa i estalvi, ara només falta un impuls per desencallar la situació i permetre que un nou operador reobri aquest bar històric del carrer del Carme. ANTONIO MAGAÑA, antic restaurador del Bar Muy Buenas "Creo que hay un acuerdo por parte de propiedad, Ayuntamiento y nosotros. En principio creo que cerrado el tema hay una persona interesada en restaurar el local y abrirlo de nuevo." Des de l'Associació d'Establiments Emblemàtics denuncien que no és l'únic cas en què s'ha fet una mala gestió del patrimoni i demanen un criteri d'actuació més clar del consistori. JOSEP MARIA ROIG, secretari de l'Associació d'Establiments Emblemàtics de Barcelona "Els mobles de l'Indio, segons ells estaven a Bèlgica, ja no es podien recuperar. Els mobles del Musical Emporium, es van vendre als Encants. Si resulta que això era patrimoni, ho haurien de controlar." El govern municipal s'ha compromès a protegir el comerç de proximitat i ha anunciat que està estudiant refer el pla especial d'emblemàtics impulsat pel govern anterior, d'acord amb les nombroses al·legacions presentades pels botiguers.

Just ara fa un any que els mobles modernistes protegits del Bar Muy Buenas van desaparèixer de la façana. Dies abans de les Festes de la Mercè de 2014, els antics llogaters se’ls van emportar per desavinences amb els propietaris de l’edifici, que no els volien mantenir el lloguer del local. Han passat més de 12 mesos i l’establiment es manté tancat i despullat, i molts vianants que travessen el carrer del Carme, al Raval, passen per davant de l’establiment tancat sense saber que és un dels bars més antics de Barcelona, que va obrir portes l’any 1928.

L’antic restaurador del bar, Antonio Magaña, explica que el mobiliari és a l’interior del local, “està tot protegit i hi ha un projecte de restauració”, que tirarà endavant quan finalitzin les negociacions entre l’Ajuntament, els propietaris i els antics llogaters. Segons Magaña, l’acord es podria tancar molt aviat i només cal una empenta final que desencalli la situació i permeti reobrir el local. D’altra banda, el consistori ha indicat que els expedients sancionadors que es van obrir per l’espoli continuen la tramitació.

Des de l’Associació d’Establiments Emblemàtics denuncien que no és l’únic cas en què s’ha fet una mala gestió del patrimoni i demanen un criteri d’actuació més clar del consistori. Josep Maria Roig, secretari de l’Associació d’Establiments Emblemàtics de Barcelona, explica que l’espoli també es va detectar en el cas dels mobles de l’Indio o del Musical Emporium, a la Rambla.

El govern municipal s’ha compromès a protegir el comerç de proximitat i ha anunciat que està estudiant refer el pla especial d’emblemàtics, impulsat pel govern anterior, d’acord amb les nombroses al·legacions presentades pels botiguers. Segons fonts municipals, el comissionat de Comerç treballa amb dues possibles línies: s’accepten totes les al·legacions, que “modificarien el pla de forma substancial”, o bé se n’elabora un de nou, a partir del diàleg amb els comerciants.