Colau respon així la petició que li ha fet arribar aquest divendres el president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, que ha demanat a una convocatòria d’urgència dels partits per aturar aquesta “escalada de fets molt preocupants“.

El president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, també ha expressat la necessitat d’establir límits al consistori i ha reclamat a Colau que “exerceixi l’autoritat sobre actes impropis i manca de decòrum”. El líder convergent ha afegit que BComú ha de predicar amb l’exemple i ha demanat que es distingeixi entre actes de partit i actes institucionals. Trias ha denunciat que aquest divendres s’ha celebrat una reunió de consellers de Barcelona en Comú al Saló de Cròniques de l’Ajuntament.

L’afer de les banderes va tapar el caràcter popular de la Mercè, segons Colau

D’altra banda, Colau ha lamentat que el desplegament de banderes hagi “tapat” el que considera que va ser la novetat de l’edició d’enguany de la Mercè: la recuperació del “caràcter més popular de la festa de la ciutat”. L’alcaldessa ha publicat un text en el seu perfil de Facebook en què critica el “tactisme” d’ERC i PP, de què ha afirmat que “van voler fer el numeret i aconseguir una foto”.

Colau ha carregat contra els dos grups per haver fet servir el balcó “com si fos un espai electoral” i ha asseverat que és “una falta de respecte als veïns i veïnes de Barcelona en el dia de la Festa Major, la festa de tots i totes”.

BComú critica els missatges xenòfobs contra Pisarello

Barcelona en Comú ha publicat un comunicat en el qual ha assegurat que l’acció de mostrar les banderes suposa un “menyspreu” a “la representació institucional del govern de la ciutat”. El grup municipal ha lamentat que els fets es produïssin “en el marc d’una campanya electoral” i ha demanat que l’oposició estigui “a l’altura del moment que estem vivint”.

Barcelona en Comú ha estat molt crítica amb la difusió que, asseguren, van fer alguns representants de grups municipals de missatges “racistes i xenòfobs” contra el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Gerardo Pisarello, que va intentar evitar que es desplegués la bandera espanyola. En aquest sentit, BComú ha demanat al govern municipal, format per regidors del seu mateix grup, que “prengui les mesures que cregui adients” per evitar que es repeteixin fets com aquests.