Aquesta inversió es destinarà a mesures socials que es puguin dur a terme durant l’últim trimestre d’aquest 2015, com l’ampliació dels ajuts al lloguer, millores d’equipaments, mesures per fomentar l’ocupació o l’economia col·laborativa i accions d’atenció a la infància.

El primer tinent d’alcalde ha remarcat que es tracta d’una mesura “que no té cap impacte negatiu en les finances” i que permetria “mantenir la bona salut econòmica de l’Ajuntament”.

En concret, Pisarello ha anunciat que el govern municipal proposa invertir 29 milions d’euros en mesures socials com el servei d’atenció domiciliària i les beques menjador, més de 12 per ampliar ajuts per rehabilitació i lloguer o quatre milions per ampliar conveni per finalitzar l’ampliacio de l’Hospital del Mar, entre d’altres. També s’invertiran cinc milions per a la millora d’equipaments com els centres esportius de Can Dragó o la Mar Bella.

Es tracta d’unes mesures que, segons ha explicat Pisarello, han estat estudiades des que van entrar al govern municipal per les gerències, regidories. També ha afirmat que s’han establit contactes amb la resta de grups municipals ja que per poder tirar-la endavant ha d’estar aprovada per la Comissió d’Economia i Hisenda i pel Plenari municipal del proper mes d’octubre. “No ho podem fer sols, necessitem consens”, ha explicat Pisarello, que ha assegurat que ja s’han posat en contacte amb les forces que els havien donat suport a la investidura.

L’objectiu del govern municipal és aprovar la modificació del pressupost del 2015 el 30 d’octubre i que la seva fase d’execució es porti a terme entre el 3 de novembre i el 31 de desembre. Per poder tirar endavant l’ampliació pressupostària, el consistori farà un pla econòmic financer per superar la limitació que estableix la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària.

Com es tracta de mesures que s’han d’executar en un curt termini de temps són accions molt concretes que “s’han de dialogar amb la resta de forces polítiques”. “No és un paquet tancat”, ha afirmat Pisarello que ha assegurat que el govern municipal està obert al diàleg i que “queda marge per corregir”.