RAQUEL SEGURA, voluntària "Estan sortint plàstics molt petits, papers i cosa molt petita que està enganxada als eriçons. No hi ha grans volums de brossa, ni ampolles ni res." FERNANDO FERBNÁNDEZ, creador del projecte "Es un residuo más pequeñito, más deteriorado y más complicado de recoger. Y hay que ser minucioso, buscar mucho, como por ejemplo cosas pequeñas como el envoltorio de un caramelo."

La iniciativa la promou una empresa dedicada a les excursions d’immersió i s’ha difós a través de les xarxes socials. Els voluntaris s’han dividit en tres grups: un format per esportistes d’apnea, que són els que s’encarreguen de recollir la brossa a tres o quatre metres de profunditat; un segon grup de nedadors que traslladen els residus fins a la vora de la platja; i un tercer grup que ho col·loca tot en contenidors.

Tota aquesta tasca s’ha complicat perquè han sortit bocins petits de papers o plàstics, com per exemple l’embolcall d’un caramel, que estan enganxats a les roques i als eriçons de mar. Es tracta de residus molt malmesos, alguns ja en descomposició, que els voluntaris han d’agafar i desplaçar amb molta cura perquè arribin als contenidors de recollida disposats sobre la sorra de la platja.