No li agrada que es parli de fusió. Rocío Márquez prefereix descriure la seva música com una convivència entre tradició i modernitat. Una simbiosi que el públic va descobrir ja des del primer minut de concert. Acompanyen Márquez una banda d'alta volada amb dos Raüls il·lustres, el sevillà Raúl Rodríguez i el barceloní Raül Fernández, "Refree", que, a més, és coproductor del disc de la cantaora, 'El niño'. Un àlbum que homenatja la figura de Pepe Marchena i n'actualitza el llegat. ROCÍO MÁRQUEZ, cantaora. "Me parecía que si hacía un homenaje a Marchena y hacía una reproducción de los cantes clásicos el proyecto se quedaba cojo y faltaba lo más importante de su personalidad que era su parte genuina y creadora. Y por esto he dado una vueltecita y me he puesto en contacto con otros genios que me han abierto puertas, me han abierto ventanas y me han dado mucha vida." Un d'aquest genis és Pepe Habichuela, que havia actuat amb Marchena, i exerceix ara de nexe virtuós entre dues èpoques del flamenc. "El concert de Rocío Márquez ha tancat la 13a edició del festival Mas i Mas que, novament, ha tingut èxit de públic amb 35.000 espectadors i un 78% de les entrades venudes. Us ho ha explicat des del Palau de la Música, Guillem Martínez."

No li agrada que es parli de fusió. Rocío Márquez prefereix descriure la seva música com una convivència entre tradició i modernitat. Una simbiosi que ha fet lluir al màxim al concert d’aquest dimarts al Palau de la Música en què ha desgranat els temes del seu disc ‘El niño’, un àlbum que homenatja la figura de Pepe Marchena però que vol anar més enllà. “Em semblava que si em limitava a reproduir els clàssics el projecte quedava coix i no reflectia la personalitat de Marchena, genuïna i creadora”, explica Rocío Márquez.

Per ajudar-la a traspassar els clàssics i acostar-los a la modernitat Márquez es va envoltar de col·laboradors de luxe com Pepe Habichuela, El Niño de Elche, Raúl Rodríguez i Raül Fernandez ,”Refree”, que ha exercit a més de coproductor del disc conjuntament amb Faustino Núñez.

Tanca el Mas i Mas Festival

El concert de Rocío Márquez ha tancat la 13a edició del Mas i Mas Festival que, novament, ha tingut èxit de públic amb 35.000 espectadors i un 78% de les entrades venudes, un 2% més que l’any passat. En total s’hi han programat 102 espectacles amb 275 actuacions.