La música psicodèlica va néixer la dècada dels 60 coincidint amb la popularització de l'LSD a l'escena undergrownd nord-americana. Loops, guitarres que s'acoblen, sintetizadors... Tot plegat per crear melodies hipnòtiques. Després del seu declivi, alguns grups com The Warlocks, que ahir van visitar Barcelona, van recollir el testimoni a finals dels 90. 15 anys després reconeixen les seves influències però prefereixen mirar cap al futur. "La psicodèlia moderna és només un paraigua per a tot de coses que ja estan passant. Intentem fer nova música inspirant-nos en els pioners com els Stones, els Beatles... Els fem servir com a inspiració. No som una banda de retro. No fem versions. Fem servir elements sonors que ens inspiren per fer música nova." I per fer-ho el grup de Los Ángeles acostuma a omplir l'escenari de músics. Fins a 11 n'han arribat a aplegar, sovint amb dues bateries. Ara bé, per la gira europea han reduït el format. N'han quedat cinc. Això sí, n'hi ha un que mai no falla i que segueix des dels inicis, Bobby Hecksher, líder i compositor del grup. "De vegades és com cançons pop, cançons rock i altres vegades sento que vull fer un estil més shoe-gaze, dreamy, coses d'aquest estil. Per tant, tot depèn de com em sento i el que em passa en un moment en concret." Per a l'ocasió ha decidit que per acompanyar-los i fer-los de teloners els britànics Brahma Loka serien una bona opció. Són un exemple més que la psicodèlia viu una nova joventut de la qual els australians Tame Impala són, ara per ara, el màxim exponent.

La música psicodèlica va néixer la dècada dels 60 coincidint amb la popularització de l’LSD a l’escena undergrownd nord-americana. Loops, guitarres que s’acoblen, sintetitzadors… Tot plegat per crear melodies hipnòtiques. Després del seu declivi, alguns grups com The Warlocks, que aquest dilluns han visitat Barcelona, van recollir el testimoni a finals dels 90. 15 anys després reconeixen les seves influències però prefereixen mirar cap al futur:

“La psicodèlia moderna és només un paraigua per tot de coses que ja estan passant”, assegura Bobby Heckser, líder i compositor del grup, “intentem fer nova música inspirant-nos en els pioners. Els fem servir d’inspiració però no som una banda de retro. No fem versions. Fem servir elements sonors que ens inspiren per fer nova música.”

The Warlocks acostuma a omplir l’escenari de músics en les seves actuacions. Fins a 11 n’han arribat a aplegar, sovint amb dues bateries. Ara bé, per la gira europea han reduït el format i n’han quedat cinc. Per a l’ocasió ha decidit que per acompanyar-los i fer-los de teloners els britànics Brahma Loka serien una bona opció. Són un exemple més que la psicodèlia viu una nova joventut de la qual els australians Tame Impala són, ara per ara, el màxim exponent.