La mostra comprèn tres dècades de producció artística, des de 1989 fins a 2015, i combina noms consagrats amb els d’artistes més joves. Olivier Collet, comissari de l’exposició al costat de Patricia de la Muga, explica que va estudiar amb detall el fons de la galeria i d’aquí en va sorgir la idea de “posar en relleu obres que tenen molta poesia i alhora una visió crítica”.


El títol de la proposta neix, de fet, de la unió de dues de les obres exposades: la figura de Joan Brossa ‘Prova rebutjada’ i el tríptic de Muntadas ‘Tout va bien’. Collet, que des del mes de maig és director artístic de la Galeria Joan Prats, assegura que amb aquest joc “aconseguim donar nous sentits a la mostra” i que, de fet, han ideat el muntatge de l’exposició amb la intenció de “fer dialogar les obres.”

Per això les tres parts de la serigrafia de Muntadas es presenten per separat, col·locades al llarg de la mostra, de manera que el missatge va “puntuant tota l’exposició”. Amb aquest criteri també han volgut situar la peça de Brossa al costat de la de Mariokissme. L’artista d’origen malagueny hi participa amb una fotografia en blanc i negre en la línia del seu treball sobre els processos de comercialització de productes. Hi vol posar l’atenció en els possibles errors de la producció industrial, que, en aquest cas, queden representats pel mosquit atrapat en l’objecte que protagonitza la imatge.

Mariokissme és un dels dos artistes inclosos en aquesta selecció que no formen part del fons de la Joan Prats. L’altre és Ariadna Guiteras, jove creadora barcelonina actualment resident a l’Hangar. El seu treball reflexiona sobre la relació amb el cos a les societats occidentals actuals. Algunes de les seves darreres obres giren entorn de pràctiques com el ioga, la dansa teràpia o les dinàmiques de grup. La peça que presenta en l’exposició és un puff que convida el visitant a seure i relaxar-se, una experiència sensorial augmentada per l’aroma de les fulles seques d’eucaliptus i lavanda amb què  està farcit.

La mostra també inclou una obra de Perejaume, un collage en el qual apunta el paisatge com un lloc mateix d’exposició. La peça enllaça amb la seva línia de treball recent, en la qual constata el gran volum de producció artística actual i s’interroga sobre la necessitat o no de seguir generant obres d’art.

“Prova rebutjada (Tout va bien)” es podrà veure a la Galeria Joan Prats fins al 23 de setembre.