Rocío Márquez és l’encarregada de cloure la programació de la 13a edició del San Miguel Mas i Mas Festival. La cantaora de Huelva oferirà un concert aquest dimarts al Palau de la Música, en què presentarà el seu últim disc, ‘El niño’. El treball actualitza les bases de la tradició del cant i es presenta per primera vegada amb la formació completa a Barcelona després de rebre els aplaudiments de la crítica i del públic madrileny i londinenc. L’actuació, que inclourà la participació del patriarca de la guitarra flamenca Pepe Habichuela i del jove El Niño de Elche, també tindrà com a convidat especial Raül Rodríguez, “Refree”.

Amb aquest concert el San Miguel Mas i Mas Festival tanca una 13a edició, que ha ofert més d’un centenar de propostes i prop de 300 actuacions musicals durant el mes d’agost. L’esdeveniment ha registrat un 78% d’ocupació, un 2% més que l’any passat, que es tradueix en un públic d’entorn de 35.0000 espectadors.

El Palau de la Música, el Jamboree, la sala Tarantos, el club Moog, El Born Centre Cultural i el Reial Cercle Artístic han estat els sis espais que han acollit els concerts del festival, que va arrencar amb la Miles Davis Tribut Big Band dirigida per Joan Chamorro. Entre les més ben rebudes hi ha les de bandes consolidades com La Locomotora Negra, que va celebrar els seus 40 anys d’història, però també les de propostes més joves com la dels Gramophone All Stars, que van omplir el Jamboree, o la del pianista menorquí Marco Mezquida.