Canta des que té pràcticament memòria, però diu que no va ser fins que va descobrir Whitney Houston que va començar a pensar que tindria possibilitats en el món de la música. ESTHER OVEJERO, "RICCA", cantant "En mi casa se escuchaba mucho Mecano y la voz de Ana Torroja no tiene absolutamente nada que ver con la mía y yo tenía una frustración . Decía: 'Yo nunca voy a llegar a cantar como esta chica, porque mi voz no es así'. Y entonces, el vecino de abajo tenía un disco de Whitney Houston, yo debía tener 12 años, y me lo pasó. Y entonces fue como "Woow, esto sí!" Jazz, blues, boleros... la veu d'Esther Ovejero és capaç d'adaptar-se a diferents estils i registres, molts pal·lesos a Ricca, el seu últim treball i també el sobrenom en què s'ha transformat la cantant canària. Això sí, sense perdre la seva essència. ESTHER OVEJERO, "RICCA", cantant "Las letras de Ricca son mías, y cuentan cosas que he vivido yo y las canciones hay varias que son también melodías mías, con lo cual yo siento las canciones como propias, y son mis vivencias. Soy un personaje porque me llamo de otra manera y tengo otra pinta, pero sigo siendo yo." Després d'haver enamorat crítica i públic amb els seus últims concerts, el seu cap ja pensa en el segon disc, en què començarà a treballar aquesta mateixa tardor.

No calen micròfons ni cap altre aparell per descobrir el registre que s’amaga darrere de la veu de Ricca. Amb referents com Whitney Houston, no és gens estrany tot el que és capaç de cantar. Amb la introducció del trio de coros i la banda completa que solen acompanyar-la, ahir van arrencar donant pas al tema ‘Driving’, en què de seguida la veu protagonista s’imposa a la resta de sons.

La segona peça va ser la versió de ‘My heart’ de Lizz Wright, no inclosa a ‘Gerunds’ però molt estimada pels músics. De seguida, però, van reprendre amb els temes del nou disc mostrant l’estil funky, soul i jazz que tant marquen a Ovejero. Abans del concert, ens va recordar que canta “tot tipus d’estils” i que el disc fusiona des del pop i el rock fins al blues o el soul, per mostrar “el que sóc”, diu. De manera natural, i projectant la veu intensa, va fer un repertori que el públic fidel i més curiós va acabar lloant.

Esther Ovejero fa prop d’un any que s’ha convertit en Ricca i, tot i la poca durada d’aquest nou viatge, ja té en ment un segon disc en què, a partir de l’octubre, amb un nou mànager, començarà a treballar. La gira de ‘Gerunds’, de moment, no té més dates previstes, però Esther Ovejero no deixa de treballar i assegura que la trobarem de nou als escenaris actuant en diferents projectes.