Han revolucionat el paisatge de Sant Martí en només 20 anys. Fins al punt de convertir el 22 arrova, el Poblenou i l'extrem sud de la Diagonal en el segon pol hoteler més important de Barcelona. Un fet inimaginable abans dels Jocs Olímpics, quan l'oferta d'habitacions es concentrava al centre i era gairebé nul·la a Sant Martí. Amb el creixement turístic i el Fòrum, els inversors van dirigir la mirada i els diners cap a una àrea industrial en decadència i amb molt potencial. I el resultat és que el pes de l'oferta es reparteix ara de forma més equitativa entre els tres grans nuclis hotelers de la ciutat. MARC PASSOLA, director de l'Hotel Melià Barcelona Sky "Qui pensava llavors que la Rambla del Poblenou seria una rambla molt visitada, molt atractiva? Fins i tot alguns turistes ens diuen que prefereixen la Rambla del Poblenou que les originals de Barcelona." I la prova n'és aquesta imatge. Els veïns s'han acostumat amb els anys a conviure amb un turisme que està transformant el barri. Hi ha tingut molt a veure la instal·lació de 8.000 empreses al 22 arroba o la ubicació al Fòrum del Centre de Convencions Internacional. Però al turisme de negoci el supera en realitat el de plaer, un client que valora el fet de visitar la ciutat des de la distància. SERGI APARICIO, director de l'Hotel Ibis 22@ "L'alternativa d'estar a 10 minuts en metro d'aquests puestos i no tenir el follón que tens allí al centre, i a més poder veure-ho amb una facilitat, això ens ha ajudat." Al marge de la moratòria hotelera que ha decretat l'Ajuntament, el sector creu que encara hi ha espai per créixer. Encara que el possible competidor sigui la cadena Hyatt i tingui planejat instal·lar-se a la torre Agbar. "Et situa, veus que realment no estàs tan lluny, no estàs abandonat, sinó que hi ha hotels de categoria, de cadenes internacionals que s'estableixen a la zona i això què vol dir, que la zona encara té per molt."

Sant Martí no és el que era fa 20 anys, i els hotels hi han tingut molt a veure. Avui, el 22@, el Poblenou i l’extrem sud de la Diagonal són ja el segon pol més important de la ciutat pel que fa a aquest tipus d’activitat, un fet inimaginable abans dels Jocs Olímpics, quan l’oferta d’habitacions es concentrava al centre. Aquesta àrea sobretot industrial i antigament en decadència ha estat una de les primeres on els inversors van dirigir la mirada, quan el turisme creixia, i ho feia també Barcelona, amb la creació de la zona del Fòrum -amb el Centre de Convencions Internacional- i el barri de Diagonal Mar, i la reformulació del Front Marítim i el districte tecnològic, on ja hi ha 8.000 empreses establertes.

La rambla del Poblenou, però, no és ni de bon tros nova, i en canvi ha estat tot un descobriment per a molts visitants, cosa que han aprofitat els hotelers, que s’hi han instal·lat a prop. Els veïns s’han acostumat a aquest turisme de plaer, que es combina amb el de negoci , i que permet conèixer la ciutat d’una manera diferent. El sector hoteler, a més, creu que encara hi ha espai per créixer.