Aquest divendres, cap a la una del migdia, un grup d’alumnes de la UPF ha rebut un correu electrònic al compte de correu corporatiu amb l’assumpte “Urgent”. El contingut del correu són dos enllaços a documents PDF penjats a Google Drive, malgrat que si els intenten obrir, no es redirigeix a cap pàgina de Google.

Així ho han denunciat alguns alumnes a les xarxes socials. Entre els que l’han rebut, alguns han intentat accedir als dos PDF i no ho han aconseguit. D’altres, com l’estudiant de la Facultat de Comunicació Lærke Saura , s’han estranyat per les característiques del correu i les reaccions dels companys i han decidit ignorar el missatge: “Jo no el vaig obrir perquè, en veure totes les respostes de ‘no puc obrir res’, ja vaig deduir que era un pèl sospitós…“.

Fonts de la universitat han afirmat que la situació ja ha estat resolta per l’equip informàtic de la UPF, juntament amb els responsables del gestor de correu, i han confirmat que ha estat un atac mitjançant el “phising”. Amb aquest mètode, l’atacant es fa passar per una altra persona o entitat amb l’objectiu d’obtenir informació privada de tercers. Es desconeixen els motius de l’atac.