Practiquen un cop i un altre... fins i tot quan acaben la classe segueixen fent piruetes com si no fes nou hores que ballen... Tots ells són alumnes de ballet de diferents escoles de renom d'arreu del món i han vingut a Barcelona per ampliar les seves habilitats. CARLOS LÓPEZ, professor de ballet "El nivel es muy bueno, lo que pasa es que para eso vienen, para mejorar, por eso estamos aquí 20 días, para trabajar con ellos 20 días, y la diferencia de cuando vienen aquí al principio a cuando se van es increíble." Són 130 alumnes d'entre 13 i 18 anys i vénen de 20 països diferents. IBStage els ofereix tres setmanes intensives de dansa clàssica i altres especialitats com dansa contemporània, variacions i cos de ball. Cadascun d'ells té el seu propi objectiu. JOEL SELVA, alumne "Busco quin és el nivell que hi ha a fora, ja que estic amb ballarins d'arreu del món." MATTEO MANZONI, alumne "Professors, que sàpiguen escoltar-te, que tinguin paciència per corregir-te i prestar-te atenció." ANNA PUJOL, alumna "És el tercer any que el faig ja perquè realment m'ajuda molt a millorar. Veig que cada cop em posen com una meta que he d'aconseguir, i tornar cada any i veure com he millorat encara em fa sentir millor." ANNA LISA WILKINS, alumna "Puc fer molts contactes aquí que no podria fer d'altra manera, i m'ajudarà en el futur." De fet, d'entre els més de 25 professors, hi ha professionals de reconegut prestigi i, a més, tindran col·laboracions com la ballarina Pompea Santoro. ELÍAS GARCÍA, codirector artístic d'IBStage "Cuando estén en el mundo laboral, cuando se conviertan en verdaderos bailarines nosotros estamos intentando darles todo lo que son estas herramientas importantes para un futuro profesional." Aquesta ha estat la primera setmana del curs de perfeccionament de ballet. Com a clausura, oferiran un espectacle conjunt els dies 28 i 29 al Gran Teatre del Liceu.

Fa anys que en Joel Selva estudia ballet a Barcelona. Sempre havia volgut participar a l’IBStage, el curs d’estiu que se celebra a la ciutat. Aquest any ha estat seleccionat i és un dels 130 alumnes que fan classes de dansa clàssica. “Busco conèixer quin és el nivell que hi ha a fora, ja que estic amb ballarins d’arreu del món”, explica el jove.

És la tercera vegada que se celebra el curs d’estiu de ballet a la capital catalana. Els alumnes vénen de països d’arreu del món i tenen entre 13 i 18 anys. Per accedir-hi cal passar una prova de selecció. El nivell d’aquesta estada és molt alt i per estar a l’alçada cal ser dels millors.

D’entre els coneixements que s’hi imparteixen, hi ha dansa contemporània, tècnica, cos de ball i variacions. Els alumnes comencen a practicar a les 10 h i acaben l’última classe a les 19 h. “Vénen per millorar, per això estem aquí 20 dies amb ells i la diferència entre el primer dia i el dia que marxen és increïble”, explica Carlos López, un dels prop de 25 professors del curs.

Per als joves ballarins, es tracta d’una oportunitat de cara al futur. A banda de millorar, coneixen professionals del sector i també tindran la col·laboració d’eminències del ballet, com ara Pompea Santoro. El curs culminarà els dies 28 i 29, quan tots els alumnes oferiran un espectacle conjunt al Liceu.