Alberto Fernández, president del grup popular a l’Ajuntament, ha denunciat la proliferació de venedors a la manta a la ciutat. El líder popular es mostra sorprès perquè el govern municipal qualifica la venda a la manta com “un problema social i actualment ni tan sols se’ls requisa la mercaderia a aquests venedors”.

Fernández ha lamentat les declaracions del tinent d’alcalde, Jaume Asens, en assegurar que la mort d’un noi senegalès era criminalitzar la pobresa. Fernández afirma que Asens s’equivoca ja que “Barcelona no és Ferguson i amb aquest tipus de declaració es poden donar imatges distorsionades”.

També apunta que “Ada Colau ha generat un efecte crida del ‘top manta’ per la seva permissivitat en aquesta competència deslleial als comerciants que compleixen la llei, generen llocs de treball i paguen impostos”. A més, alerta l’alcaldessa de la possibilitat que es puguin traslladar fets com els de Salou a Barcelona, “en alguns casos s’han produït casos similars que han acabat en agressions greus a la Guàrdia Urbana”, i afegeix que “abaixar la guàrdia en seguretat pot convertir Barcelona en una ciutat sense llei, ni ordenances”.