El músic Carles Margarit ha presentat el seu últim àlbum ‘No era lluny ni difícil’, basat en el llibre de poemes del seu pare amb el mateix títol, Joan Margarit, un dels poetes catalans contemporanis més coneguts. El disc va ser presentat el 2013 al 45è Festival de Jazz de Barcelona.

Joan Margarit és un poeta molt reconegut en l’àmbit de la literatura catalana contemporània. Li han estat concedits els Premis Miquel de Palol i Vicent Andrés Estellés de 1982; el Premi Carles Riba de 1985; el Premi de la Crítica Serra d’Or de 1982, 1987 i 2007; el Premi Gabriel Ferrater de 2007; el Premi Cavall Verd i el Premi Nacional de Literatura de la Generalitat de Catalunya de 2008 i el Premi Jaume Fuster de 2015. També ha rebut diversos premis a la resta de l’Estat i a Mèxic.

El seu fill, Carles Margarit, ha treballat com a intèrpret, compositor, director d’orquestra i professor en projectes de diferents estils, especialment  de música clàssica i jazz. Ha compost i dirigit en diverses formacions a Espanya, Argentina, Brasil i Bèlgica. També ha compost peces per a documentals i anuncis de televisió.