FRANCINA VILA, CiU "Creiem que tot plegat, tant la forma, com s'ha instal·lat, com s'ofereix aquest servei i la qualitat del mateix, creiem que no és el més òptim per a una ciutat amb els estàndards de Barcelona. Barcelona no és una fira de festa major o no és un concert puntual, sinó que passen moltes més coses a la ciutat i, per tant, ubicar aquest tipus de servei creiem que no és el més idoni." GALA PIN, regidora de Ciutat Vella "Aquest model és per a la prova, la idea és que si efectivament tenir lavabos és un servei públic que la gent fa servir, que ajuda a disminuir les queixes i que ajuda a mantenir més net el districte, podem estudiar la possibilitat d'instal·lar lavabos de construcció, que seria el més adient, i no tenir aquests lavabos, que són provisionals."

Després de les crítiques rebudes a les xarxes socials, l’urinari públic col·locat a la paret d’El Born Centre Cultural s’ha reubicat. Ara està situat a la cantonada del carrer de la Fusina i la plaça Comercial.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha volgut apagar la polèmica i ha assegurat que aquesta era la localització prevista inicialment i ha afegit que des del govern municipal desconeixen per què l’empresa contractada el va instal·lar en un lloc equivocat. A més, explica que dins del Mercat del Born ja hi ha lavabos oberts als ciutadans. Pin ha recordat que els nous urinaris formen part d’una prova pilot que, si funciona, l’Ajuntament es plantejarà un model més estable amb serveis públics de construcció.

Des de l’oposició, Convergència i Unió s’ha sumat a les crítiques per aquests lavabos. La regidora Francina Vila considera que “la solució no és col·locar urinaris de plàstic i convertir la ciutat en un macrofestival”. Contra l’incivisme, creu que cal fer complir l’ordenança.