Tocades les sis de la tarda ha arribat l'AVE amb els afectats pel tren que s'ha incendiat aquest matí a França, després d'hores d'espera i de neguit. "Hem tingut molta por, perquè hi havia moltes flames però no sabíem què passava realment." Renfe ha traslladat els 300 viatgers evacuats (amb un servei especial) fins a Barcelona, que era la destinació final de 190 passatgers. Els qui anaven més enllà de l'estació de Sants han hagut de fer transbordament. "Un cop a Barcelona més de 100 passatgers que viatjaven en aquest tren han estat reubicats en altres combois que els han portat fins a la seva destinació." Encara se'n desconeixen les causes, però l'incident s'ha produït a les 9 i 18 del matí, quan l'últim vagó del tren s'ha incendiat poc abans d'arribar a la localitat de Lunèl. En veure el foc, algunes persones han trencat les finestres d'emergència i han patit ferides lleus. Un cop evacuats, han hagut d'esperar un autobús que els ha transportat fins a Montpallér. Des d'allà han esperat l'AVE que els havia de transportar fins a Barcelona. L'incident ha provocat retards durant tot el matí en els trens que uneixen França i Espanya.

El tren TGV que ha substituït a l’AVE avariat s’ha aturat a Figueres, a Girona i a Barcelona-Sants, en aquesta última estació hi han baixat uns 300 passatgers. Els passatgers que continuaven el seu viatge cap a altres destinacions com Madrid o Saragossa han hagut de canviar d’andana i de tren per continuar el trajecte.

Han explicat la confusió que han sentit en veure el fum, sobretot els més petits. Per altra banda, altres han comentat que no s’han assabentat de l’accident fins que han evacuat el comboi.

L’incendi al tren s’ha produït cap a les 9.18 h d’aquest diumenge quan un tren AVE s’ha detingut pels voltants de la població de Lunel, a la regió de Llenguadoc-Rosselló, a conseqüència del foc. Algunes persones han trencat les finestres d’emergència del tren per poder sortir i han patit ferides per talls, que han hagut de ser ateses pels serveis d’emergències mèdiques.

Renfe ha traslladat els passatgers en autocars fins a Montpeller, on han agafat un tren TGV per continuar el viatge. A conseqüència de l’incendi, els serveis de tren que uneixen França i Espanya han registrat alguns retards.