ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "És imprescindible que hi hagi més organització social i política els barris i els districtes que és on es fa la política amb majùscules, és a dir la política cotidiana i és la que fem entre tots estiguem dins o fora de la institució."

El primer plenari al districte de Nou Barris ha tingut lloc excepcionalment a l’aire lluire, al pati de la seu del districte, on s’han tret cadires per als veïns i veïnes. En aquest escenari, l’alcaldessa, Ada Colau, ha manifestat que “cal redefinir la participació ciutadana” i donar més poder de decisió als districtes.

Durant la sessió s’ha fet un minut de silenci per recordar l’infant que va morir aquest dimarts al carrer d’Almagro, al districte de Nou Barris, atropellat per un autobús de Transports Metropolitans de Barcelona. Precisament, el regidor de la CUP i conductor d’autobusos a la línia 114, Josep Garganté, ha assistit al plenari amb l’uniforme de treball i un braçalet negre.

Aquest dimecres al vespre han pres possessió del càrrec 170 consellers de districtes. A més, s’han escollit els presidents de cada plenari. Barcelona en Comú ha pactat amb les formacions de l’oposició que no presidirà cap ple de districte.

Convergència i Unió assumirà fins a tres presidències. Mercè Homs, regidora de Ciutat Vella el mandat anterior, estarà al capdavant d’aquest districte. Gerard Ardanuy assumirà la presidència de Gràcia i Jordi Martí, que durant la darrera legislatura va estar al capdavant de Sants-Montjuïc, serà el president de Sarrià – Sant Gervasi, quan es constitueixi el plenari aquest dijous.

A Nou Barris la cara visible serà el regidor de Ciutadans Santiago Alonso, mentre que Francisco Sierra serà el president del districte de les Corts. El PSC assumirà dos districtes: el president del grup municipal, Jaume Collboni, estarà al capdavant d’Horta-Guinardó, el districte on va néixer; i Montserrat Ballarín dirigirà els plens de Sants-Montjuïc després que la CUP n’hagi rebutjat la presidència.

A Sant Andreu la presidenta serà Montse Benedí, d’Esquerra Republicana de Catalunya. Els republicans també tindran la de l’Eixample amb Trini Capdevila. I per últim, el Partit Popular ha situat Javier Mulleras com a president del districte de Sant Martí.