Els vidres trencats de l'entrada de l'hotel Silken són el rastre més visible d'un succés que ha començat, però, a fora, al carrer. Passaven pocs minuts de les tres de la tarda quan l'agressor ha disparat contra dues persones que es trobaven just davant de l'hotel. En la fugida, les víctimes s'han refugiat a l'interior de l'establiment i l'han creuat fins a la sortida d'emergència de la cuina, que dóna al carrer del Carme. Un dels ferits, per trets de bala, ha entrat en aquesta botiga fins que han arribat els Mossos i l'han traslladat amb ambulància. L'altre ferit, que s'ha assegut en un portal, presentava diversos talls que s'ha fet en topar amb la porta de vidre de l'hotel. ABDERRAZAK MOSBAH "Tenía algunos aquí, algunos en el brazo y tenía uno también debajo de la rodilla, aquí, sangrando, con mucha sangre." L'agressor ha escapat pel carrer del Pintor Fortuny després de disparar. Veïns i comerciants no han tingut pràcticament temps de veure'l. ÀNGELS SALVADOR "Hem sentit un soroll molt fort dels vidres que queien, hem tret el cap i hem vist gent corrent cap a la Rambla, tota la gent del 'Lobo' aquí estirada a terra." La detonació ha sorprès molts turistes que hi havia a la zona en aquell moment, per exemple els clients d'aquestes terrasses. La majoria s'han estirat ràpidament a terra o s'han amagat a dins dels locals quan s'han adonat que el soroll provenia d'un arma de foc. KEVIN KELLERMAN "Hem sentit dos trets, molt, molt forts, i sobretot l'eco entre els edifcis, que sonava més fort que els mateixos trets." MALIN BONDESSON "No he vist res, no volia mirar. Només tenia por que algú disparés per darrere." Els clients de l'hotel han hagut d'entrar pel pàrquing fins que s'ha reobert de nou l'entrada principal, cap a les sis de la tarda. La investigació se centra ara a buscar l'agressor.

Un home ha disparat contra dues persones que es trobaven al carrer del Pintor Fortuny, 13, just davant de l’hotel Silken, passades les 15 h. Com a conseqüència del tiroteig, un d’ells ha resultat ferit greu per arma de foc i ha estat traslladat a l’Hospital Clínic. L’altre s’ha ferit lleument amb un vidre mentre fugia del lloc dels fets i està sent atès al CAP Manso.

Les víctimes han sortit per la porta de darrere de l’hotel i han estat localitzades en una botiga situada al carrer del Carme, 18, que també s’ha acordonat. Els Mossos estan revisant les imatges de les càmeres de la zona per identificar l’agressor.

[Imatge: Alfons Camós]

Alguns dels turistes que eren en el moment dels fets a les terrasses del carrer de Xuclà amb el carrer del Pintor Fortuny s’han estirat a terra en sentir els trets. Els treballadors de la zona han vist com la gent corria i alguns entraven espantats ràpidament als locals. Una de les botigueres del mateix carrer ha abaixat la persiana durant uns minuts. Els clients de l’hotel que han anat arribant al llarg de la tarda han trobat l’entrada a l’edifici acordonada i que els hi feien entrar per la porta del pàrquing. L’hotel s’ha reobert passades les 18 h.