L’últim tram de la ronda del Mig pendent de renovar –la darrera remodelació es va fer entre Balmes i Mandri– començarà a prendre una nova forma a partir d’aquesta tardor. Les obres consistiran en l’ampliació de les voreres (fins a 5,60 m) i la reducció de quatre a tres carrils de circulació. També es renovarà la senyalització de la via i el mobiliari urbà: s’hi instal·laran nous bancs, papereres i enllumenat de làmpades LED, a més d’una nova xarxa de recollida pneumàtica de residus que connectarà amb la central situada a la plaça de Lesseps.

L’objectiu és augmentar l’espai per passejar i també per al transport públic, de manera que la velocitat màxima es fixarà en 50 km/h, s’augmentaran els passos de vianants, el carril bus guanyarà amplada (fins a 3,2 metres) i s’instal·larà una mitjana amb arbres per separar els dos carrils de circulació. El projecte és el resultat del treball conjunt fet entre tècnics i veïns del districte de Gràcia des de 2013.

Paral·lelament, B:SM treballa en la construcció d’un aparcament soterrat de quatre plantes als jardins de Menéndez Pelayo que disposarà de 276 places. Les obres, que tenen un pressupost de 13,6 M €, es preveu que finalitzin l’estiu vinent, juntament amb la urbanització dels jardins i del carrer de Maignon.