Fa tot just un parell de dies que s'ha obert aquest espai de jocs infantils, però els nens ja l'han fet seu. Entre els pares, satisfacció pel resultat. Les veus més crítiques, les dels propietaris de gossos, que reclamen l'àrea d'esbarjo que s'havia projectat. En total són 350 metres quadrats recuperats per a l'ús ciutadà, amb una intervenció finançada per l'Ajuntament. Veïns i comerciants ho consideren un primer pas per veure enllestida la plaça i aconseguir una reivindicació històrica del barri. Les obres continuen al sector sud-est, per recuperar la zona afectada per l'aturada de la Línia 9, a càrrec del departament de Territori i Sostenibilitat. ELENA MORA, vicepresidenta de l'Associació de Veïns i Comerciants de la Plaça de Lesseps De moment ja s'ha desmuntat la grua de l'obra i també s'ha completat la cobertura del pou de 25 metres de diàmetre. Aquesta és una de le actuacions que s'estan fent per arranjar les zones afectades en el tram central de l'L-9, i costarà prop de 900 mil euros.

El projecte de reurbanització de la plaça preveu el trasllat i la nova instal·lació de la font ornamental de la plaça. Per la seva banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat impulsa els treballs per reurbanitzar l’espai afectat per les obres d’execució de l’L9. Aquesta intervenció va començar al maig i té un pressupost de 868.000 euros.

En aquests primers dos mesos de treballs ja s’ha desmuntat la grua de l’obra del metro  i també s’ha treballat per cobrir el pou de 25 metres de diàmetre. L’objectiu és donar continuïtat a la plaça, per això es preveu col·locar arbrat i il·luminació similar.

Aquesta és una més de les actuacions consensuades entre Generalitat i l’Ajuntament per arranjar les zones afectades per l’aturada de l’execució de la Línia 9 al tram central. Els veïns i comerciants han reivindicat amb protestes i manifestacions la recuperació d’aquest espai.