Assessorar el govern en polítiques estratègiques de turisme i convertir-se en un espai de diàleg entre els actors socials, econòmics i veïnals de la ciutat. Entre les seves tasques, també hi haurà, per exemple, la creació d’un informe anual sobre la situació del turisme a la ciutat.

El tinent d’alcalde Gerardo Pisarello (BComú) ha afirmat que no es pot permetre una bombolla turística “que acabi esclatant i faci mal a tothom, a veïns però també empresaris” i, per això, ha destacat la necessitat d’un pla per regir el turisme. Des de Convergència i Unió, la regidora Sònia Recasens ha reivindicat el treball previ del seu grup a la creació del Consell de Turisme i Ciutat i ha demanat que s’anomeni a l’inrevés, Consell de Ciutat i Turisme.

El regidor de Ciutadans, Francisco Sierra, ha apostat per un model que desmassifiqui la ciutat i que permeti una convivència més pacífica; una petició que també ha fet el regidor d’Esquerra, Jordi Coronas, que ha demanat “que els ciutadans puguin decidir a què destinen una part de la taxa turística”. Per la seva banda, la socialista Carmen Andrés ha reclamat que es protegeixin els valors identitaris de la ciutat i la vida veïnal, de manera que es busqui un equilibri amb el turisme.

El popular Alberto Fernández Díaz ha demanat més inspectors per frenar els pisos il·legals i també un protocol d’actuació de la Guàrdia Urbana. I la CUP Capgirem Barcelona, l’únic grup que s’ha abstingut en les votacions, ha criticat que el plenari no respon a una diagnosi acurada en àmbit social i ambiental i ha denunciat que Barcelona s’està convertint en “un circ de modernitat malentesa”.