Són habituals de la muntanya de Collserola i ja fa dies que veuen que està ben seca. Tampoc no ha refrescat la pluja d'aquesta nit, que no ha arribat als dos litres per metre quadrat. Les zones boscoses troben a faltar les pluges. I és que en tot el 2015 nomes un sol dia s'han superat els 20 litres per metre quadrat. Va ser el passat 20 de maig. Els bombers avisen que la sequera incrementa el risc d'incendis. Des de l'1 d'abril que tenen dotacions que recorren Collserola i ara a l'estiu intensifiquen el patrullatge. Recomanen a la població que no llenci puntes de cigarreta, que vigili amb les barbacoes i que les cases ubicades en zones boscoses mantinguin els entorns nets.

Aquest està sent un dels anys més secs. En el que va de 2015 només ha plogut 25 dies. I els boscos de la ciutat ho noten, estan més secs de l’habitual. Els Bombers de Barcelona avisen que amb aquesta situació s’intensifica el risc d’incendi. Des de l’1 d’abril que patrullen per la zona de Collserola, però quan arriba l’estiu intensifiquen la vigilància.

Per evitar riscos, demanen a la població que extremi les precaucions en cas de fer barbacoes, que no es llencin puntes de cigarretes i que aquests consells s’apliquin tant en zones boscoses com en les àrees que es troben a una distància de 500 metres o menys. Pel que fa als habitants que viuen entre vegetació els aconsella que mantinguin els arbres ben podats perquè no arribin a la façana de les cases i que també mantinguin net tot perímetre a l’entorn de l’habitatge.