Cap membre de l’equip de govern municipal no assistirà a l’acte d’inauguració de les obres del tren llançadora, que unirà el centre de la ciutat amb l’aeroport de Barcelona –  el Prat. L’acte estarà presidit per la ministra Pastor.

Colau ha criticat que la invitació de col·locació de la primera pedra de les obres s’hagués enviat tard. Diu que fins dimarts a les 13 hores no el van rebre i ha sol·licitat una reunió amb la ministra. Colau també va retreure dilluns a la ministra que anunciés l’inici de les obres sense dir-ho abans a l’Ajuntament i va assegurar que la ciutat té qüestions pendents més urgents en matèria d’infraestructures.

El tren llançadora permetrà viatjar des de l’estació de Sants fins a la T1 en menys de 20 minuts. El projecte de construcció havia quedat aturat des de 2010 per falta de finançament però el mes de maig passat el Govern espanyol va anunciar que destinaria una partida de 220 milions d’euros per poder tirar endavant les obres. Segons les previsions, el projecte estarà finalitzat l’any 2018 i l’utilitzaran entre set i nou milions de persones a l’any.