La ministra de Foment, Ana Pastor, ha avançat la data de les obres per a la connexió ferroviària aquest dilluns, en una visita a la fàbrica de Siemens a Cornellà de Llobregat. El tren, que rep una inversió de 220 M €, enllaçarà el centre de Barcelona amb la T1 de l’aeroport del Prat i està previst que estigui a punt el 2018.

Colau ha respost l’anunci de Pastor de manera molt crítica i ha lamentat que el ministeri “no ho hagi parlat i coordinat abans amb el govern municipal”, tenint en compte que es tracta d’una infraestructura que “afecta directament la ciutat”. En aquest sentit, l’alcaldessa confia a mantenir properament una trobada amb la ministra Ana Pastor per tractar assumptes que afecten les dues administracions.

A més, Colau ha rebutjat que les inversions de Foment comencin amb el tren llançadora a l’aeroport quan, ha dit, hi ha “qüestions pendents més urgents i més prioritàries en matèria d’infraestructures” com les inversions en Rodalies, l’estació de la Sagrera o els accessos ferroviaris al port. Precisament, Pastor ha explicat que encara no hi ha data per a la licitació dels accessos, pendents d’un acord entre Adif i Ports de l’Estat per al projecte definitiu.