Els mapes del temps anuncien temperatures molt caloroses fins a aquest dijous. Malgrat tot, s’intueix “la llum del final del túnel” i a partir de divendres i dissabte vinent hi haurà canvis meteorològics. Es preveu que arribi una massa d’aire una mica més fresca a les capes altes de l’atmosfera i això facilitarà una normalització de les temperatures arreu, així com també la formació d’alguns ruixats a les comarques de ponent i també a les del nord-est del país. A Barcelona quedaríem al marge de les pluges d’aquest proper cap de setmana. Malgrat tot, les temperatures sí que seran una mica menys caloroses.

Serà a partir del dimecres 22 de juliol quan s’intueix un canvi més important en els pronòstics meteorològics. Segons alguns models de mitjà termini, les pertorbacions atlàntiques tindran més facilitat per apropar-se a casa nostra, ja que l’anticicló de les Açores recularà cap al sud. Si això passa, la segona quinzena de juliol podria ser plujosa i amb temperatures més suaus.

Cal assenyalar que els models meteorològics a llarg termini es basen en sèries estadístiques. Les previsions que van fer, de gener a juny de 2015, van ser prou bones segons alguns experts. Malgrat tot, no van preveure la calor intensa de final de juny i principi de juliol.

Aquest 2015 destaca, de moment, per ser un any amb precipitacions per sota de les mitjanes climàtiques. Tot i això, l’estat dels embassaments de les conques internes de Catalunya, les que abasteixen d’aigua la ciutat, es troben entorn del 83% de la seva capacitat.